Villa Annette

Video - Koraci za upravljanje web stranicom Villa Annette

Kreirao sam za vas kratak video koji pokriva cijeli proces rezerviranja sa strane gosta kao i sa strane vas, administratora web stranice.

U videu možete vidjeti kako upravljati Rezervacijama, Slati zahtjeve za plaćanjem, upravljati smještajem, cijenama, ali i kako kreirati dodatne usluge i kupone za popuste.

Ako bilo gdje zapnete, uvijek se možete javiti na

Villa Annette – Proces rezerviranja smještaja

Klijent će doci na samu web stranicu i pronaći smještaj koji im se sviđa. Proći će kroz proces potvrde rezervacije i nakon što unese detalje i klikne na plaćanje, doci će na stranicu gdje će dobiti poruku da je rezervacija zaprimljena te da ćemo mu se javiti sa potvrdom svega.

Mi kao administrator ćemo dobiti email koji nas obavještava da je stigla rezervacija. U mailu je link gdje možemo upravljati sa tom rezervacijom. Klikom na njega ćemo biti odvedeni na web gdje sada možemo provjeriti, potvrditi i/ili odbiti rezervaciju.

Istovremeno je klijent dobio mail da je rezervacija poslana i da osoblje pregledava raspoloživost i da ćemo mu se uskoro javiti.

U ovom trenutku smo kliknuli na link u mailu koji smo dobili kao administrator. To nas je odvelo na sučelje da upravljamo rezervacijama. Ovdje ćemo vidjeti sve detalje te iste možemo sada usporediti da vidimo dali nam je smještaj slobodan. Ukoliko je, u gornjem desnom kutu kliknemo na „Potvrđeno“ te Ažuriraj rezervaciju. Prije ovoga morate zatvoriti termin za tu jedinicu na drugim portalima (Booking, AirBnb da nebi došlo do dvostrukog rezerviranja)

Klijent će automatski dobiti mail da mu je rezervacija potvrđena te još jedan email gdje mu je dostupan link za uplatu. U tom mailu ga obavještavamo da mora završiti uplatu u 24h kako bi rezervacija vrijedila. Mi kao administratori ćemo dobiti link sa svakim korakom, kao i prilikom potvrde same uplate gosta.

Ukoliko iz nekog razloga moramo još jednom klijentu poslati link, navigirajte na rezervaciju te u donjem desnom kutu kliknite na “Send payment request now” ili možete kopirati link iznad i poslati ga ručno.

Naravno ukoliko vam smještaj nije Slobodan kod njegovog upita, samo kliknite na Poništeno.

Generalno, rezervacijama možete upravljati tako da se ulogirate u back-end stranice te u lijevom meniju kliknete na Rezervacije > Sve rezervacije – Te ispod rezervacije koju morate ažurirate.

Villa Annette – Upravljanje smještajem i cijenama

Ulogirajte se u back-end web stranice i u lijevom meniju kliknite na Smještaj.

Pod vrste smještaja imate 3 tipa jedinica koje su dostupne. Family Suite, Comfort Suite i Classic Suite. Ovdje možete vidjeti njihove informacije i ažurirati sadržaj iako vam to generalno neće biti potrebno.

Dalje pod Smještaj, važne su nam Periodične cijene. Druge stavke su važne, ali su već postavljene i ne bi trebalo biti potrebe za njihovim mijenjanjem. Isto se tehnički odnosi i za Periodične cijene, ali evo ukoliko vam bude potrebno, znate da ga imate.

Pod Smještaj > Periodične cijene ćete vidjeti Rezervacije za sva 3 tipa smještaja. Svaki od njih ima navedene „Sezone“ odnosno datume unutar kojih se cijene nešto razlikuju. Kada uđete u jedan od njih možete ažurirati svaki od tih raspona datuma sa cijenom na temelju broja osoba i broja noćenja.

Tablica vam sa lijeve strane predstavlja broj osoba, a sa gornje strane broj noćenja. Na primjeru Family Suite, sa Sezonom „01.01-21.03“  1 – 3 noćenja vam cijena po noćenja za 4 osobe iznosi 1941 kn, a ukoliko gosti rezerviraju 4 ili vise noćenja, cijena po noći iznosi 1493kn.

Ostale stavke koje bi vam bile od interesa su Usluge i Kuponi.

Navigirajte na Smještaj > Usluge i ovdje možemo definirati dodatne usluge kao recimo doručak u krevet, rent a car i slično. Ukoliko bude bilo potrebe, sa time ću vam ja pomoći. Za Kupone navigirajte na Rezervacije > Kuponi. Možete ga kreirati i definirati iznos popusta, za koje jedinice, periode i slične stavke. Kada ga kreirate kod možete ili podijeliti gostu, ili recimo ukoliko gost kada rezervira smještaj, prije nego mu pošaljete zahtjev za plaćanje, možete samostalno sniziti cijenu na tom koraku.

Zaključak

Nadam se da vam je ovaj članak od koristi. Pogledajte video kako biste saznali točne korake u stvarnom okruženju, i naravno ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno pošaljite na mail na

Lijep pozdrav,

Tomislav

Počni pisati i klikni Enter za pretragu

Shopping Cart